Recepten

Zo bereid je pitabrood in de steenoven

recept pitabroodjes uit de steenoven

Je kunt heerlijke pitabroodjes bereiden in een traditionele steenoven. Pizza Partner deelt graag een heerlijk en simpel recept met je voor pitabroodjes uit de steenoven.

Recept voor pitabroodjes uit de steenoven

Ingredienten voor twee pitabroodjes

  • 250g tarwebloem
  • 250g fijne griesmeel
  • Gist; vers 40g of gedroogd 3 zakjes
  • 2-3 glazen water
  • 1 snuifjes zout
  • eetlepels olijfolie

Bereiding van steenoven pitabroodjes:

  • Bereid het gist Meng het gist in een warm glas water
  • Laat het 5 minuten staan
  • Mix de bloem en griesmeel in een grote kom en maak deeg in 15 minuten
  • Leg het deeg in een in olie gevette kom.
  • Sluit het af met een plasticfolie of met een vochtige doek
  • Laat het een uur rijzen
  • Verdeel het deeg in 5 ballen en plet de 5 ballen met een deegroller
  • Bedek ze met een doek en laat ze nog eens 25 minuten rijzen.
  • Bak ze 8 tot 10 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *